El Doce - Race Day Info
The GOAL Foundation encourages you to "Get Out And Live!"™ at local and world class athletic events!
home of the ogden marathon!
Instagram Get Out And Live Facebook Get Out And Live Twitter Pinterest Youtube

Sign up for email updates from GOAL Foundation

Home > Signature Events > El Doce at Pow Mow > El Doce - Race Day Info

El Doce - Race Day Info

U19 Racer Waiver

GETTING TO THE VENUE

*All racers need to attend a Pre-race briefing for the 12 Hour division at 6:30 am before race start. We will meet in the bike start/ bike exchange area. Pre-race briefing for the 6 Hour division will be at 12:00 pm.

El Doce at Pow Mow is held at Powder Mountain Ski Resort, just east of Eden, Utah via Hwy 158. 6965 E Powder Mountain Rd, Eden, UT 84310

  • Please plan for extra time to get to The Meadow, your GPS time doesn't account for the climb to the top.
  • Please be aware that the average grade over approximately 5 miles on this roadway is 14% so large trailers and RV's are discouraged.
  • Most Pop-Up Campers, sprinter vans...etc make it up just fine.
    • No tents are allowed for over night camping this year - please see full camping guidelines CLICK HERE

PACKET PICK UP

Packet Pick Up:
Friday
4:00 pm - 6:00 pm at The Bike Shoppe
4390 Washington Blvd., Ogden, Utah 84403

Saturday
5:30 am - 6:30 am at the GOAL Tent
6 Hour division can pick up in the morning or from 10:30 am -11:30 pm.

RACE DAY DETAILS

Packet Pick-Up | On Site Registration:
5:30 am - 6:30 am at the GOAL Tent
6 Hour division can pick up in the morning or from 10:30 am -11:30 pm.

Breakfast
6:00 am | Next to the GOAL Tent
  • Breakfast Burritos - Thank you Intermountain McKay-Dee Sports Medicine
  • Coffee - Thank you to Daily Rise
Pre-Race Meeting:
12 Hour Division: 6:30 am in front of the DJ booth
6 Hour Division: 12:00 pm in front of the DJ booth

Start Time:
12 Hour Division 7:00 am
6 Hour Division 1:00 pm

Course Map: Click Here

Course Cut Off Times:
6 hour cut off time will be 6:15 pm. Any riders coming in after that time are not allowed to go out. The exception to this rule is our 10 minute chase rule. If a rider comes in before 6:25 and they are within 10 minutes of catching the rider they are chasing to better their placement, they will be permitted to chase. Absolutely no 6 hour riders will be allowed to go out on course after 6:25 pm.

The 12 hour cut off time will be 6:15 pm. Any riders coming in after that time are not allowed to go out. The exception to this rule is our 10 minute chase rule. If a rider comes in before 6:25 and they are within 10 minutes of catching the rider they are chasing to better their placement, they will be permitted to chase if they choose to. Absolutely no 12 hour riders will be allowed to go out on course after 6:25 pm.

Awards:

12 Hour division awards will be at 8:00 pm
6 Hour division awards will be at 8:00 pm

*Award times are subject to change.

SUPPORT ON COURSE

Drop Bags:
You may drop your bag at the pre-race meeting. Please label your bag to help ensure its safe return. Bags will be placed at the mid-point on course.
*Goal Foundation is not responsible for any lost or stolen items - please don't place valuables in these bags (car keys, cell phones..etc)*

Water:
Please plan to provide your own hydration while on course.
  • We will have water jugs available to refill water bottles in the exchange zone as well as at the mid-point on course.
  • There will be Gatorade available at the mid-point on course as well

Nutrition:
Please plan to provide your own nutrition while on course. We will provide a meal voucher and a beverage of your choice after the race.
  • There will be orange slices and Gatorade available at the mid-point on course
  • There will be an energy gel provided to your bag at packet pick up

Medical:
Intermountain McKay-Dee Sports Medicine and Powder Mountain Ski Patrol will be on site for any medical issues

PIT ZONES

Pit Zone "Lowe" Down:
  • There will be 2 specific pit zones
    • One is for solo riders only, the other is for duos and teams.
  • Solo riders may designate up to 2 people that will be given wristbands and will be your pit crew and will be allowed access into your designated area.
  • Solo riders may stash a small bin or some gear in their area
  • This area is closed to the public
**To keep it simple and safe, there will not be vehicle access to the pit zone on race day. Please plan to haul your gear from the parking area.**

MECHANICAL ISSUES:

Our incredible sponsors from The Bike Shoppe will be on hand all day to help support you with any mechanical issues that may occur.
Back to
Top
Register Now!